Norvégország, én így szeretlek

2011. április 20., szerda

egy sima - avagy a muzsikusok

Nem nagyon tartom rajta az ujjam a norvég muzsika artériáján, nem eléggé, kicsit röstellem is, de ha zenét kelletik hallgatni, jobbára leragadok Wolfgang A-nál és barátainál. 
Viszont szerencsére Kurt Nilsen megkerülhetetlen, ha Norvégországban élsz, Kurt Nilsen egyszer csak szembejön, és ha egyetlen hangot hallottál kijönni a torkából, hetekig nem hallgatsz mást, de minimum odacsapod Wolfgangék mellé a listára, bizton tudva, hogy egyikőjük sem sértődik meg. 

Ez a fickó annak idején megnyerte az Idol norvég verzióját, majd a következő évben a World Idol nevű versenyt, ami az addigi Idol-nyertesek között volt hivatott kihirdetni az abszolút győztest, nem örültek neki, mert a papírforma szerint az amerikai kislánynak kellett volna nyernie, mégiscsak az ő kutyájuk kölyke, na de Kurt is ott volt a versenyzők között, én nem is értem, miben reménykedtek ezek odaát.

Azért siettek megjegyezni, hogy ő egy marketing-rémálom, mert úgy énekel, mint egy angyal, de úgy néz ki, mint egy hobbit, Kurt aranyosan mosolygott, marketing, piha!, és amikor a végén ráengedték a hétmillió aranypapírkát ünneplés gyanánt, picit előrébb lépett a színpadon, hulljon az aranypapírocska, ahova akar.

Azóta is úgy néz ki, mint egy hobbit, egyébként. És azóta is úgy énekel, mint egy angyal.


Majd maga mellé vett három másik norvég muzsikust, jelesül Espen Lindet, Askil Holmot és Alejandro Fuentest, és újragondoltak két cédényi, már eleve is elég jól megírt dalt.

Hogy tömören fejezzem ki magam: halleluja.



8 megjegyzés:

Lilla írta...

Igaz szerelem szövődött közöttünk is!!! <3

Kata írta...

Kurt az en nagy zenei szerelmem, es nem is olyan, mint egy hobbit, kikerem magamnak a neveben! Helyette!

A karacsonyi cd-je csodas, ha akarod, kaphatsz belole, nalunk az szolt otthon :-)

Alejandro annyira nem nagy szam szerintem ugy onmagaban. Az megvan, hogy osszetorte a vattauj yachtjat? Sajnaltam, de majd betojtam a rohogestol, mikor olvastam a teljes sztorit :-)

czelfrida írta...

picit azért olyan :) egy szép hobbit. meg hát imádjuk a hobbitokat is, nem? elvégre csak náluk van második reggeli, ami nagyon fontos találmány :)))
úúúú, meghallgatnám azt a cédét! nekem viszont megvan a két halleluja, ha esetleg nektek nincs.
nekem is Alejandro a legkevésbé jó közülük, de ahogy ezek négyen szólnak, az nagyon eltaláltatott.
nem olvastam a yachtról, de hát minek egy 24 éves gyereknek yachtot adni a kezibe??? :) meg nem megmondta az anyukája, hogy vigyázni kell a játékaira?!

Judit írta...

Ági, imádom, hogy végre valahára nem a lószar látszik legfelül (tényleg is, meg a blogodon értve is!) az idolt most nem hallgatom meg, mert meccs van és ilyenkor síri csend a lakásban, de a prodzsektetek tuti móka, mi évek óta játszuk 3 napos tréningeken gyerekekkel. nálunk ez titkijóbari, és hidd el, sokkal nehezebb úgy, ha jobban ismered a másikat, mert esetleg lehet, hogy utálod őt. mégis, 3 nap alatt jobban megismered, és ahogy egy nagyon okos nő fogalmazott egykoron: "állítasz az optikán" ;)

Judit írta...

kedves Kata! hogy lehet egy jachtot összetörni????? :DDDDD

Kata írta...

Hat az ugy voot, hogy keresett sok-sok norveg koronat, igen jo penz. Vett egy yachtot, mert az meg igen jo luxuscucc itt sok tengerpartok orszagaban.
Leszallitottak, orult.
Aztan akart menni egy kort, de sajnos egy yachtot bonyolultabb navigalni, mint egy gyerekvitorlast, es 10 perc alatt romma torte a kikotoben.

Igy lehet kihajitani az ablakon sok penzt :-)

Cd-t postazom!

Kata írta...

2008-as cikkbol:

"Det var i fjor sommer Alejandro krasjet sin nyinnkjøpte luksusbåt til 2,2 millioner kroner samme dag som han hadde kjøpt båten. Han braste inn i to båter ved Fiskebrygga i Kristiansand med 14 personer om bord."

Dorka írta...

Ilyen az élet, néha szép de romlott, vagy csúnya de finom.
Képtelenség lenne, hogy egy ilyen hangú pasi jól nézzen ki. Végünk is lenne nekünk nőknek, no meg neki is. Ha jól nézne ki, nem lenne ilyen hangja. Akkor megfosztana minket ettől a csodás borzongástól!