Norvégország, én így szeretlek

2010. augusztus 23., hétfő

angol sima - avagy a nemzetközi rákvacsora

Mielőtt bármi félreértés csak megkísérelné felütni a fejét: ez az este angolul zajlott. Nem is zajlhatott (de szép szó, istenem! vö. még zajolhatott) volna másképp, tekintve (még) botladozó norvég tudásunk és a beszédtematika egymásra hatását.  

Rákvacsora. Potosabban krepsvacsora. Nemzetközileg tálalva. A vendéglátó izlandi, kedves, állati vicces picimackófickó. Felesége svéd, náluk dívik az évnek ebben a szakában a kreps-evés, mondhatni hagyományos svéd rákvacsora akkor ez. Gyerekek izlandi-svéd-norvégok. Norvég szomszéd, thai feleséggel, norvég-thai gyerekek. Iráni pathológus család nélkül, és a magyar delegáció. A halmazok metszete főleg az angol nyelv. 

Minél több főre prezentálsz rákvacsorát, annál nagyobb kertes házban érdemes lakni. A rákvacsorával termeled ugyanis a legtöbb szerves hulladékot százon. (Persze itt ingyen kapod a komposztáló szettet, ha csillapíthatatlan komposztálási vágy serken benned.) Cserébe türelemre tanít, és gyanús, hogy erkölcsi hatóereje is van, hogy tudniiliik mocskos sok munka egy kis falatért. Meg kell érte dolgozni, na. De legalább finom. Már ha abba nem gondolsz bele, hogy ezeket élve kell a vízbe tenni. Humanitárius okokból lobogóba, hogy legalább gyorsan degeljenek. Plusz ahogy rádnéz a gombszemével. Teddyrák. 

Ezek a "zárkózott" skandinávok meg teli szájjal kacagnak. Azt pláne a legvadabb álmaimban nem gondoltam, hogy este tízkor a norvég oktatási rendszer politikai vonatkozásairól fogunk beszélgetni. 

Az izlandi-svéd-norvég gyerekek friss-ropogós magyar nemezgolyókat kaptak ajándékba. Kultúrák, ha egymásra hatnak. A thai kapcsolaton még dolgozom. 


5 megjegyzés:

Tompicsek írta...

Ági, nekem ez itt nem megy. Kommenteltem ezt már, és nincs itt. Nem tudom, mit csesztem el. :(

czelfrida írta...

nem te cseszted el!!! csak be vagyon állítva, hogy kapjak értesítést minden kommentről, és nekem kell engedélyeznem. ez azért van, hogy legyen valami szűrő majd az esetleges ismeretlen olvasók okán. szóval megvan minden komment, csak kis időbe telik, mire kikerül (ahogy meg tudom nézni a leveleimet).

Unknown írta...

Szia Frida,
mar nem tudom, hogy keveredtem ide, de nagyon tetszik amit es ahogy irsz :) laktunk valahol, ahol a lakas tulaja Norvegiaban volt 5 evig fogtechnikus, de az o mondandoja tizedannyira sem volt erdekes mint a tied :) lett +1 olvasod, asszem :) sok sikert ott fent eszakon.

czelfrida írta...

Ferenc, üdvözöllek, örülök! remélem, sikerül hosszú távon is überelni a fogtechnikust :)

Unknown írta...

Sikerült már az első bekezdés után, utcahosszal. :)