Norvégország, én így szeretlek

2010. augusztus 18., szerda

csavarás előre vetett szemmel - avagy a frizbigolf esete

Egy konkrét erdő mellett lakunk, és erdő mellett - a rigmussal ellentétben - igenis jó lakni. 

Még akkor is, ha egy átlagos péntek délután az ember, kezdő norvég lévén belegyalogol egy frizbigolf versenybe. (Ld. még frisbeegolfdiscgolf.) Jó, persze szalaggal le volt zárva az egyik erdei út, meg el is olvastuk a norvég kiírást, szépek a norvég kiírások, hát még ha értenénk. De hát a kis oldalszütyős emberek meg, akik átlépik a szalagot, kiírásra fittyet hányva? Nekik szabad? A derék magyar bevándorló meg álljon a fenyves szélén szomorúan?!

A táskások, na, ők voltak a versenyzők. A frizbigolfisták. Ha csak úgy nem.
Megfigyeltem már, hogy itt mindenre van táska, frizbigolfra is. Frizbigolftáska. Viszik, mennek, dobnak. Láncos kosarakat kell elképzelni, akkor ér a találat, ha csörög. Itt ez a népnemzeti errecsörögadió. Értjük, ugye. Nem a tévé előtt ül, hanem fogja a cimborákat, és hármasával-négyesével davaj az erdőbe. 
A fák között mindenhol táblák, amik jelzik, honnan kell dobni, dobólap (azon állnak), az az ügyes, aki minél kevesebb dobással eléri a következő célt. A végén az nyer, aki mindent összevetve legkevesebbet dobva csörgetett. Meg tulajdonképp mindenki, aki eltöltött 4-5 órát a szabadban, maradjunk annyiban. 

Nem frizibigolfozóknak mondom: ha meg akarsz halni, bátran szedd össze a szerinted elhagyott frizibiket az aljnövényzetből. Biztos, hogy ahogy hozzányúlsz, megcsendül az ezüsterdő, és előpenderül egy dobóállás mögül a Hétszűnyű Kapanyányi Rénszarvas. 


4 megjegyzés:

tALIZmán írta...

Célbafrizbiznek! Beszarok! Átdobálhatnák akár Svédországba is! :)

czelfrida írta...

van benne izgalom, mi tagadás :) kva nagyokat tudnak dobni, kanyarogva, meg mindenhogy.

Unknown írta...

én is szeretnék ennyire ráérni :)
(végre beállítottam mindent, hogy hozzászólhassak)

czelfrida írta...

ááá, szigorúan munka után mennek. fél öt-ötkor :))))